2011. április 2., szombat

Adjuk a hangot! De vajon belefér-e?

Hát igen, a robogónál sajnos ez egy elég sarkalatos dolog, mivel nem lehet azt mondani, hogy a felhasználható felület nagyon rendelkezésünkre állna. Még egy nagytestű robogón se sok hely van a hifinek. Nade nézzük csak…

A sisaktartó az alap, és egyetlen gyári lehetőségünk. Ide lehet rakni hangcuccot. Nem nagyot, de lehet. Aztán ha a lámpánk teste nem foglal túl sok helyet, akkor esetleg elöl a lábunknál is bele lehet fabrikálni az idomba…persze csak egy kicsit. Ez eddig két nem túl nagy hely.

Aztán ha van doboz, esetleg azt is be lehet vonni a mókába, de akkor meg a pakolófelület és tér mennyiségét fogjuk nullára redukálni. Persze egy komoly tuningnál már kit érdekel a pakolás?? Nem futárkodunk, élvezzük a teljesítményt.

 

Miután felmértük a lehetséges helyeket, nézzük meg a kínálatot. Általánosságban elmondható, hogy egy sisaktartó képes 2 130mm-es hangszóró befogadására. Sajnos ennél több hely nagyobb testű vagy maxi-robogókon van. Utóbbiakon nem ritka a beépített hifi. Ez alatt van hely egy kisebb típusú erősítőnek, pl. a 2-Extreme mini erősítőnek. Ehhez mire lehet még szükségünk? Noss, kell nekünk egy kapcsoló, hogy leválasszuk az elektromos rendszerről az erősítőt. Ismét a 2-Extreme-hez fordulok, apró, LED-es kapcsolója megfelel, és látni, ha fut az áram. Főleg sötétben jól jön.

 

Ehhez az erősítőhöz a cég ajánl nekünk egy bemeneti egységet, illetve eszközt, hogy a zenét rádió nélkül be tudjuk küldeni a hardware-nek. Egy jack-coax átalakító, és már halljuk is a telefont vagy az mp3 lejátszót.

És természetesen a cég kínál nekünk hangszórópárt is, van LED-es hangszórópár, és van Terepmintás hangszórópár is. De van lehetőségünk, pl Aerox-ba vagy SR-be is venni egy komplett hangszórópárt – Soundboardot -  már lapba szerelve, amit csak a helyére kell tenni!

 

Legközelebb már csak a nagyon apróságokról fogunk egy-két szót ejteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése