2011. április 13., szerda

2-Extreme Mini erősítő–300 watt tömény hangzás

Miután megkaptam, már került is be a sisaktartó mélyére, kötve az akksira és a hangszórókra. De persze, mint mindennek, ennek is vannak bűvész-mutatványai. Lessük is meg rögtön, hogy mi!

 

Az első meglepetés akkor érhet minket, amikor – elvileg – minden a helyére van kötve. Megvan az akksira a két vezeték, a plusz egy kapcsolóval leválasztva, és a kis ledecske az oldalán mégsem villan fel. Na, akkor lássuk is rögtön az első bűvészmutatványt: három vezeték, egy fekete, egy piros, és egy narancssárga. Fekete a test, mehet az akksira, piros a plusz, az is mehet mellé. De mi is a sárga? A magnóhoz kéne kötni, de nincs.

Ilyen esetekben bennünk van a félelem, hogy mihez is kell, és mi van ha elkezdjük közözgetni ide-oda?? Na, pont ezt kell tennünk. A narancssárgát ugyanis a piros pluszhoz kell vezetni. Ekkor a led felvillan, és már aktív is az erősítőnk.

Másik érdekesség a szűrő, mivel az is van rajta. Nem a bemenetet lehet vele szabályozni, ahogy én is gondoltam, hanem a hangszínt. Ehhez nem érdemes nyúlni, ha a lejátszó eszköz – mobil vagy mp3 lejátszó – tud mélyhangot kiemelni, bekapcsoljuk, és már dübörög is.

Ellenben a hangerővel érdemes óvatosan bánni. Nemcsak a lejátszón, de az erősítőn is! Egyiket se tekerjük teljesen fel, mert ez erősen károsíthatja a rendszert! És szétverheti a hangszórót is. Uh egyiket se maxra. Higgyétek el, elég lesz a 80-80%…azt is hallani már, ha jó a hangszóró.

 

Bekötése egyszerű, egy kapcsoló a pluszra, és mehet közvetlen az akksira. Ezzel nem kell összegányolni az amúgy se egyszerű gyújtásrendszert, és még álló motornál is szólhat! De érdemes a motort jól beállítani, ha netán a nagy zenebona közepette lemerül az akksi, és nem tekeri meg a motort.

A rádió hiányára egy kábelt kínál a 2-Extreme, ezzel egy jack dugós eszköz tudja nyújtani forrást.

Kellemes banzájt mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése