2011. március 30., szerda

Adjuk a hangot!

Bizony-bizony, a robogó is alkalmas rá, hogy hangrendszert kapjon, még a pici ötvenesek is! A nagyobbakban már komolyabb hifi is gond nélkül elfér. De persze ez nem teljesen úgy működik, hogy csak bedobjuk, és jó is. Ehhez azért kell külső segítség, tervezgetés, és ezt ki is kell vitelezni.

A robogóba a hifi legnagyobb hátulütője az lesz, hogy ha szétszerelésre kerül sor, a sisaktartó csavarjaihoz nehéz lesz hozzáférni. A vezetékeket is úgy kell kialakítani, hogyha a kiszerelésre kerül a sor, könnyedén lehessen leválasztani a rendszert az akksiról, és ugyanilyen könnyen lehessen visszatenni rá. És nem mellékesen az a kevéske raktér is megszűnik, ami eddig adott volt.

De ezért cserébe egy komoly optikai elemet kapunk, ha nyitva van az ülés, és zenét a száguldozás mellé, hogy ne legyen monoton a motorhang. Persze mindent lehet fokozni, ahogy ezt is, de induljunk el  az alapoktól. Ez egy többrészes sorozat lesz, fokozatosan haladva az üres sisaktartótól a menet közben hallgatott zene basszusáig.

 

Ez egyenlőre csak egy kis ízelítő, hogy mit is lehet kihozni egy kicsike helyből, meg egy kis kreativitásból. De mindenképp érdemes felvenni a kapcsolatot egy jó asztalossal, ha nincs elég szerszám és kézügyesség erre a feladatra, ugyanis első körben azt a lapot kell megcsinálni, amire a hangszórók rá lesznek téve.

Ezt célszerű OSG lapból kivágni, mivel ez ellenáll a párának, és a hőnek, könnyen formálható és időálló. Erre egy kis kárpitozás, a hangszórók sablonozása, és kész is van a hangszórótartó! Persze ezt sokféleképp lehet csinálni, de ez a legolcsóbb, és a legelfogadhatóbb kinézetű.

Legközelebb ismét tervezgetünk picit, akkor a hangszóróké lesz a főszerep!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése