2011. augusztus 4., csütörtök

Feneket Fel!

Kétségkívül a legelterjedtebb optikai tuningnak a motor hátsó részének megemelése számít. Optikailag nagyobbnak tűnik a motor, és bizonyos esetekben még az ülés magassága is jobb lesz. És elég egyszerű installálni a motorba.
Semmi másra nincs szükség, csak egy segítő kézre, vagy egy erősebb gerendára és egy hevederre. Legelső a hátsó lengéscsillapító kicsavarása. Erre a csavarra szükség lesz majd, ne dobjuk el! Ha lekerült az anya, lehet emelni a motort. Kiszedjük a csavart, beillesztjük az emelőt, típustól függően a deklire vagy magára a rugóstagra. Az emelőhöz adott csavar a blokk-emelő kapcsolathoz való, a rugóstag csavarjával pedig az emelőhöz rögzíjük azt. Ehhez a rugóstag alsó részét el kell 90 fokkal fordítani, de nyugi, semmi baja nem lesz, és nem nehéz elforgatni. Ha ez megvan, picit lenyomni a blokkot, beilleszteni az emelővel együtt a lengéscsillapítót, vagy magát a lengéscsillapítót hozzáilleszteni. És kész is van…vagy mégsem?
 
Legeslegelőször válasszuk ki hogy natúr, egyszintes emelőt akarunk, vagy többszinteset. Ez főleg azért fontos, mert a többszintes nem minden típusú blokkhoz való!
 
Ezen kívül, érdemes egy jópár dologra odafigyelni. Ilyen például, hogy bizonyos robogóknál az olajtartály a henger hűtőburkolata fölött van, ilyenkor ezt érdemes picit megemelni pár alátéttel. Ha nem tesszük, akkor nyomja a hűtőburkolat, néha bele is üt, és vagy a hűtés fog tönkre menni, vagy a kenés…vagy mindkettő. Ha nincs ott az olajtartály, akkor egy gonddal kevesebb.
A másik dolog a lámpa. Azt újra kell állítani, ugyanis azáltal, hogy a fenék megemelkedik, az orr picit leesik. A lámpa pedig közelebbre veti csak a fényt. Ezt állítsuk be, mert a világítás fontos dolog!
De a legfontosabb amire figyeljünk oda, hogy a motor váz geometriája megváltozik! A motor hevesebben reagál a kormányzásra, azáltal hogy a súlyközéppont az első kerék felé orientálódik. Ilyenkor a legapróbb kormánymozdulatot is finoman veszi a motor, Első fékkel szintén óvatosan!
Na, ugye hogy nem is olyan nehéz?? Kacsintó arc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése