2011. február 25., péntek

LED-es index

Eszméletlenül jól néz ki és számos gyártó számos kivitelben kínál nekünk lehetőségeket a LED-es irányjelzésre. Azonban itt is érdemes figyelmet fordítani a dologra, hogy ne világítson folyton, de ne is keverjék össze a disco-fénnyel.

Az STR8 indexelektronikája kínál nekünk erre megfelelő megoldást. A régi index-relé helyére kell betenni, ezzel megoldódnak a villogási problémák, vagyis nem lesz se túl gyors, se folyamatos. Ez a mechanikus indexrelé sajátos hátránya, mivel az csak egy adott átfolyás után vált csak át.

 

Ez a szerkezet elektromos, megbízható, így nem kell folyton cserélgetni, mindamellett, hogy a sok index nem megegyező áramot használ fel. Ezzel az eggyel az összes használható, még a gyári is!

Természetesen le lesz tesztelve, hogy a kombinált rendszernél is működik-e, vagyis hogy ha elöl a gyári izzó van, de hátul már LED-es.

2 megjegyzés:

  1. LED Indicator Flasher relay mechanical(STR-667.00)

    These mechanical flashlight relays are ideal to solve the problem of LED indicators that flash too slow, too fast, or not at all. Can also be used in combination with standard bulbs. The typical clicking sound of a mechanical relay has been kept.

    Ezek szerint mégis mechanikus??? Ha valamit leírunk, akkor győződjünk meg róla először, hogy az valóban igaz-e.

    VálaszTörlés
  2. Rendben van, azt elismerem hogy relé, tehát mechanikus, de attól még nem a megszokott, hanem eletronikusan felspécizett. Ezt aláírom, valószínűleg én olvastam valahol félre a magyarban. Az angol verzióval még nem találkoztam, most elolvastam, igazat adok neked.

    VálaszTörlés